Welcome, Гост | RSS
Friday, 2024-04-19, 8:00 PM
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: nIkIt0  
Forum » Counter-Strike » Counter-Strike 1.6 » Историята на играта "Counter strike"
Историята на играта "Counter strike"
nIkIt0Дата: Friday, 2012-11-30, 10:07 PM | Сообщение # 1
Главен Администраторор
Группа: Администратори
Сообщений: 159
Репутация: 0
Offline
През март, 1999 Cliffe (единият от създателите) на CS и Gooseman (другият) решават да направят едно mod-че за вездесъщия Half-Life. Тръгват да му изберат име измежду: Counterrorism, Counter-Strike, Strike Force, fRAG HEADS, Counter-Terror, Terrorist wars, Terror-Force. Май няма нужда да споменавам на кое са се спрeли.
След това решават да си направят site и скоро го host-ват на PlanetHalfLife. На 24 март са налице и първите посетители, които са могли да прочетат:"Незнайно как сте се натъкнали на страницата на mod-а за Half-Life, Counter-Strike". Пресилено е да се твърди, че страничката е предлагала доста информация, особено като се вземе предвид факта, че "Counter-Strike" още не е бил създаден. Тоест по това време Counter-а на нищо (приемете буквално не е приличал.)




След три месеца бял свят вижда играта Beta 1 е готова! Е, не е кой знае какво, но пък първата крачка (една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството) е направена. Никой не се навива да играе "Counter-Strike". Бил е толкова бъгав (колкото и невероятно да звучи -> дори повече от сега), че пинг от 250 е бил нещо нормално. Било е почти невъзможно да се различи терорист от полицай. Друго готино бъгче пък се е грижело да ви рестратира фраговете посредством често крашване на сървъра. Все приятни неща... Скоро сайта се сдобива със собствен домейн и хоства няколко фен сайта.
Само 8 дена след това се появява Бета 1.1 със следните оръжия:


1. USP - без заглушител
2. Glock, ама е нямал burst fire mode
3. Shotgun
4. M4A1 - без заглушител
5. MP5 NAVY
6. TMP
7. AWP
8. G3/SG-1
9. M249 PARA


Картите за игра са били:
cs_siege, cs_mansion, cs_wpndepot, cs_prison. Както забелязвате, всичките карти са били от типа Hostage Rescue.
Като за начало създателите са решили да пооправят проблема със забиването на сървъра, което е наложило командата sv_restartround 1 като основен прибор за рестартиране на фраговете... Добавена е втората стрелба на Glock-a, както и две карти, една от които cs_assault, и е въведена командата за friendlyfire. Тук, смятам да си призная некомпетентостта, като кажа, че нямам представа дали в първата версия friendlyfire-a e бил постоянно включен или постоянно изключен. Всичко останало е поправка на разни по-дребни бъгове.


 
Forum » Counter-Strike » Counter-Strike 1.6 » Историята на играта "Counter strike"
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Copyright MyCorp © 2024 | Free website builderuCoz